Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "TRASTA KOMERCBANKA" finanšu pārskats par 2015.gada pirmo ceturksni
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-06-03 14:25:05
Versijas komentārs AS "TRASTA KOMERCBANKA" 2015.gada pirmā ceturkšņa finanšu pārskatā tika veiktas nebūtiskās noformējuma izmaiņas, kas neskar finansiālos rādītājus vai pamata informāciju par Bankas darbību.
Teksts

2015.gadu Banka ir sākusi ar pārmaiņām, jaunu stratēģiju un biznesa modeli, kas vērsti uz Bankas klientu loku, pārdošanas kanālu, produktu attīstības virzienu un tirgu paplašināšanu, kā arī Bankas jaunās identitātes izveidošanu. Šo darbību rezultāta 22.aprīlī Banka nomainīja korporatīvo stilu, krāsas un logotipu, kļūstot spilgtāka, modernāka un atvērtāka. Kā arī tika palaista jaunā Bankas mājas lapa, kura ir mūsdienīga, ērta lietošanai un informatīva. Mājas lapai piemīt responsīvais dizains, kas nozīmē, ka tā pielāgojās mobilajām ierīcēm. Tā kā viena no prioritātēm Bankas darbā ir sekošana modernajām tehnoloģijām un to izmantošana ikdienā, 1.ceturksnī turpinājās darbs pie CRM sistēmas ieviešanas. Ir iesākts darbs pie LifeStyle jeb atsevišķas mājas lapas izveides, kurā būs apkopoti ekskluzīvi piedāvājumi Bankas klientiem. Šis darbs tiks pabeigts 2015.gada vasarā.

Salīdzinot ar 2014.gada noslēgumu, 2015.gada 1.ceturksnī Bankas aktīvi nav būtiski mainījušies, sasniedzot 573.43 miljonus euro, kas ir tikai par 7.68 miljoniem euro mazāk nekā 2014.gada noslēguma radītājs. Attiecīgi, pārskata perioda beigās piesaistīto noguldījumu apjoms sasniedza 486.14 miljonus euro, bet Bankas kredītportfelis sastādīja 101.46 miljoni euro. 2015. gada 1.ceturksni Banka noslēdza ar zaudējumiem 0.85 miljoni euro apmērā, kas pamatā ir saistīts ar Bankas investīcijām biznesa attīstībā un stratēģijas izmaiņām. Pēc Bankas uzskata šīs investīcijas liks pamatu Bankas ilgtermiņa stratēģijai un attīstībai. Bankas kapitāla un rezervju apjoms 2015. gada 31.martā sastādīja 41.45 miljoni euro.

Bankas konsolidācijas grupu veido meitas uzņēmumi „TKB Līzings” un tā meitas uzņēmumi „TKB Leasing Tajikistan”,”TKB LU” un „Project 1”, „Heckbert C7 Holdings” un tā meitas uzņēmums „Ferrous Kereskedelmi KFT”. Grupas aktīvu apjoms uz pārskata perioda beigām sastāda 562.38 miljoni euro, kas ir par 11.75 miljoniem euro mazāk nekā 2014. gada noslēguma apjoms. 2015.gada 1.ceturksni Grupa noslēdza ar zaudējumiem 2.40 miljoni euro apmērā.

AS „TRASTA KOMERCBANKA” ir viena no pieredzes bagātākajām komercbankām Latvijā, kas darbojas finanšu tirgū jau no 1989. gada. Banka piedāvā plašu finanšu pakalpojumu spektru gan vietējiem, gan arī ārzemju klientiem. Ārpus Latvijas bankas konsolidētajai grupai ir pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Tadžikistānā, Azerbaidžānā, Honkongā, kā arī filiāle Kiprā.

Elīna Bikuļča
Sabiedrisko attiecību nodaļa
AS „TRASTA KOMERCBANKA”
Tel. +371 67027785
Elina.Bikulca@tkb.lv

Pielikumi
Q1atskaite_TKB_LV.pdf (665.18 kB)