Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "TRASTA KOMERCBANKA" 2015.gada pirmā pusgada finanšu pārskats
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-08-31 15:40:25
Versijas komentārs
Teksts

 

2015.gada otrajā ceturksnī Bankā turpinājās pārmaiņu process, kas aizsākās gada sākumā. Tika apstiprināts jauns biznesa modelis, kas paredz pievērst lielāku uzmanību personīgo finanšu apkalpošanai, tirdzniecības finansēšanai un investīcijām. Bankā pabeigts restrukturizācijas process, kura laikā veiktas vairākas iekšējās darbiniekus motivējošas un jauno modeli skaidrojošas akcijas, kā arī apmācības. Restrukturizācijas laikā īpaša uzmanība tika veltīta risku identifikācijai un pārvaldīšanai - TKB izveidota atsevišķa direkcija, kuras pienākumos ietilpst risku pārvaldīšana. 22.aprīlī Banka nomainīja korporatīvo stilu, krāsas un logotipu, kļūstot spilgtāka, modernāka un atvērtāka. Kā arī tika radīta jauna Bankas interneta mājas lapa, kas ir mūsdienīga, ērta lietošanai un informatīva. Mājas lapai piemīt responsīvs dizains, kas nozīmē, ka tā pielāgojas mobilajām ierīcēm. Tā kā viena no prioritātēm Bankas darbā ir sekošana modernajām tehnoloģijām un to izmantošana ikdienā, 2.ceturksnī turpinājās darbs pie CRM sistēmas ieviešanas, kā arī tika iesākts mūsdienīgās IP telefonijas ieviešanas process, ko  plānots pabeigt 2015.gada rudenī. Tika turpināts darbs pie TKB Lifestyle pakalpojuma izveides un 22.jūlijā tika atvērta jaunā mājas lapa lifestyle.tkb.lv, kur klienti var atrast unikālus piedāvājumus TKB karšu īpašniekiem, iepazīties ar aktualitātēm no Bankas partneriem un izmantot TKB Concierge servisu.

Salīdzinot ar 2014.gada noslēgumu, 2015.gada 2.ceturksnī Bankas aktīvi nav būtiski mainījušies, sasniedzot 593.18 miljonus euro, kas ir par 12.07 miljoniem euro vairāk nekā 2014.gada noslēguma radītājs. Attiecīgi, pārskata perioda beigās piesaistīto noguldījumu apjoms sasniedza 509.0 miljonus euro, bet Bankas kredītportfelis sastādīja 96.27 miljoni euro. 2015. gada 2.ceturksni Banka noslēdza ar zaudējumiem 1.79 miljoni euro apmērā, kas pamatā ir saistīti ar Bankas investīcijām biznesa attīstībā un stratēģijas izmaiņām. Pēc Bankas uzskata šīs investīcijas liks pamatu Bankas ilgtermiņa stratēģijai un attīstībai. Pateicoties pirmskrīzes gadu piesardzīgai dividenžu izmaksas politikai, Bankas rīcībā ir 13.77 miljoni euro kapitāla rezerve nesadalītās peļņas veidā. Bankas kapitāla un rezervju apjoms 2015. gada 30.jūnijā sastādīja 40.34 miljoni euro.

Bankas konsolidācijas grupu veido meitas uzņēmumi „TKB Līzings” un tā meitas uzņēmumi „TKB Leasing Tajikistan”,”TKB LU” un „Project 1”, „Heckbert C7 Holdings” un tā meitas uzņēmums „Ferrous Kereskedelmi KFT”. Grupas aktīvu apjoms uz pārskata perioda beigām sastāda 582.80 miljoni euro, kas ir par 8.67 miljoniem euro vairāk nekā 2014. gada noslēguma apjoms. 2015.gada 2.ceturksni Grupa noslēdza ar zaudējumiem 3.16 miljoni euro apmērā.

Šis publiskais pārskats par 2015.gada 2.ceturksni nav auditēts un ir sagatavots pamatojoties uz neauditētiem finanšu pārskatiem par šo periodu.

Šo finanšu pārskatu 2015.gada 24. augustā ir apstiprinājusi Bankas valde un tas ir pieejams Bankas interneta mājas lapā www.tkb.eu.

AS „TRASTA KOMERCBANKA” ir viena no pieredzes bagātākajām komercbankām Latvijā, kas darbojas finanšu tirgū jau no 1989. gada. Banka piedāvā plašu finanšu pakalpojumu spektru gan vietējiem, gan arī ārzemju klientiem. Ārpus Latvijas bankas konsolidētajai grupai ir pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Tadžikistānā, Azerbaidžānā, Honkongā, kā arī filiāle Kiprā.

 

Aiga Aizpuriete

Sabiedrisko attiecību speciāliste

AS „TRASTA KOMERCBANKA”

Tel. +371 67027964; +371 29490982

E-pasts: aiga.aizpuriete@tkb.lv

www.tkb.eu

lifestyle.tkb.lv

Pielikumi
Q2_atskaite_TKB_LV.pdf (873.14 kB)