Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” grupas realizācija deviņos mēnešos uzrāda 4% pieaugumu.
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-10-18 09:35:16
Versijas komentārs
Teksts

Konsolidētie rezultāti – septembris un 9 mēneši

“Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2018. gada septembra  rezultāti liecina, ka Grupa realizējusi produkciju par 9.5 miljoniem eiro, kas ir par  1% mazāk  nekā pērn septembrī. Savukārt deviņu mēnešu provizoriskie pārdošanas rezultāti uzrāda 4% realizācijas pieaugumu attiecībā pret 2017.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 89 miljonus eiro. AS “Olainfarm” grupas produkcija deviņos mēnešos tika pārdota 50 pasaules tirgos.

Kā liecina konsolidētie septembra realizācijas dati,  pārdošana trīs lielākajos koncerna noieta tirgos – Krievijā, Latvijā un Baltkrievijā augusi attiecīgi par 16%; 8% un 4%. Septembrī sasniegts būtisks pieaugums arī Tadžikistānā, Polijā,  Moldovā un Vācijā. Savukārt Ukrainā šī gada septembrī realizētās produkcijas apjoms samazinājies par 67% attiecībā pret iepriekšējā gada septembri, kas skaidrojams ar netipiski lielu pasūtījumu apjomu pērn šajā laikā. Deviņu mēnešu griezumā realizācija Ukrainā augusi par 10%, un Ukraina joprojām ir viens trim lielākajiem “Olainfarm” grupas eksporta tirgiem.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos AS “Olainfarm” grupas lielākie noieta tirgi saglabājušies nemainīgi - Krievija (30%), Latvijā (28%), Baltkrievija (12%) un Ukraina (9%). Uzņēmuma lielāko tirdzniecības partneru vidū ir arī Kazahstāna, Uzbekistāna, Vācija, Lietuva, Polija, Tadžikistāna. Straujākais pārdošanas pieaugums atskaites periodā sasniegts Tadžikistānā, kur realizēts par 64% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Baltkrievijā, kur pārdošana augusi par 42% attiecībā pret pērna gada deviņiem mēnešiem. Par 18% augusi realizācija Lietuvā, par 16% Uzbekistānā. Arī Latvijā pārdošana augusi par 17%.

 

Nekonsolidētie dati – septembris un 9 mēneši

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem AS “Olainfarm” septembrī  realizējusi  produkciju par 6.9 miljoniem eiro, kas ir par 8% mazāk nekā pērn šai laikā. Kritumu galvenokārt ietekmēja apjomu samazināšanās Ukrainā (-67%) un Baltkrievijā (-25%), salīdzinot ar pērna gada septembri, kas skaidrojams ar pasūtījumu cikliskumu. Pozitīvu ietekmi uz septembra realizāciju atstāja 8% pieaugums Krievijā, 74% pieaugums Vācijā, 290% pieaugums Polijā un ļoti būtisks 807% pārdošanas kāpums Tadžikistānā. 

Nekonsolidētie deviņu mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” realizējusi produkciju par vairāk nekā 67 miljoniem eiro,  kas ir par 1% mazāk nekā pērn šai pašā laikā. Atskaites periodā ar plus zīmi strādājuši visi lielākie “Olainfarm” noieta tirgi, izņemot Krieviju un Kazahstānu, kurās realizācija samazinājusies attiecīgi par 12% un 13%. 9 mēnešos “Olainfarm” realizācija  Tadžikistānā augusi par 69%, Lietuvā par 35%, Baltkrievijā par 20%, Latvijā par 18%.

Meitas uzņēmumu rezultāti  – septembris un 9 mēneši

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2018. gada septembrī sasniedza 1.95 miljonus eiro, saglabājoties iepriekšējā gada septembra līmenī. Šajā laikā darbojās 70 aptiekas. SIA “Silvanols” apgrozījums š.g. septembrī sasniedza 0.58 miljonus eiro, kas ir līdzvērtīgs pērnā gada septembra rezultātam. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA “Tonus Elast”  un “Elast Medical” realizācija 2018. gada septembrī veidoja  0,84 miljonus eiro, savukārt Veselības centru “Diamed”  un “Olainmed”  apgrozījums 0.2 miljonus eiro. Savukārt Baltkrievijas meitas uzņēmums “NPK Biotest”  septembrī realizējis produkciju par 0,2 miljoniem eiro.

  1. gada 9 mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 17,3 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums atskaites periodā veidoja 4,1 miljonu eiro, demonstrējot 5% pieaugumu pret pagājušā gada 9 mēnešiem. SIA “Tonus Elast” un “Elast Medical” realizācija 9 mēnešos sasniedza 7,01 miljonu eiro. Veselības centru “Diamed”  un “Olainmed”  apgrozījums sasniedza 1,9 miljonus eiro, savukārt “NPK Biotest” 9 mēnešos realizēja produkciju par 1,7 miljoniem eiro.

 

Pēc AS “Olainfarm” aplēsēm uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2018. gada 9  mēnešos ir sasniegts 71% no visa 2018. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 68% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:


Inga Krūkle
AS “Olainfarm” valdes locekle
Tālr.: +371 28698449
E-pasts: inga.krukle@olainfarm.com

 

Pielikumi