Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvija iesaistīsies jaunā infrastruktūras projektu finansēšanas iniciatīvā; ALTUM ieguldīs 20 miljonus eiro
Emitents Attīstības finanšu institūcija Altum, AS (5493007HPQSSX8BJ4315)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-05-07 13:33:47
Versijas komentārs
Teksts

Iepazīstoties ar Ekonomikas ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par akciju sabiedrības “Attīstības finanšu institūcijas Altum” iesaisti Trīs jūru iniciatīvas investīciju fondā”, Ministru kabinets š.g. 7. maija sēdē atbalstīja ALTUM iesaisti Trīs jūru iniciatīvas investīciju fondā, kas ir  jauns finanšu instruments infrastruktūras projektu atbalstam transporta, enerģētikas un digitalizācijas nozarēs Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

Investīciju apjoms Trīs jūru iniciatīvas investīciju fondā no ALTUM plānots 20 miljonu eiro apmērā. ALTUM ieguldījums vēl tiks saskaņots ar Eiropas Komisiju par atbilstību Eiropas Savienības komercdarbības atbalsta kontroles normām.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: “Investīciju fonda mērķis ir veicināt stratēģiskās infrastruktūras attīstību Trīs jūru valstu reģionā, tādējādi palielinot savstarpējo savienojamību. Ņemot vērā Covid-19 ietekmi uz Latvijas ekonomiku, šī būs vēl viena investīciju iespēja Latvijas ekonomikā, kas ļaus attīstīt stratēģiski nozīmīgus infrastruktūras projektus, kuri ir būtiski mūsu reģiona ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanai. Fonda investīciju sadalījums paredzēts 40% apmērā investīcijas transporta infrastruktūrā, 40% apmērā enerģētikā un 20% digitalizācijā.”

Papildu informāciju par iniciatīvu var atrast tiešsaistē http://three-seas.eu/.

AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” (ALTUM) ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar atbalsta finanšu instrumentiem - aizdevumiem, garantijām un ieguldījumiem riska kapitāla fondos - nodrošina finanšu resursu pieejamību uzņēmumiem un mājsaimniecībām, jomās, kuras valsts izvirzījusi kā atbalstāmas un svarīgas, tādejādi veicinot tautsaimniecības attīstību un sekmējot privātā kapitāla un finanšu resursu mobilizēšanu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's Investors Service (Moody’s) 2019. gada 25. martā pārapstiprināja ALTUM ilgtermiņa kredītreitingu Baa1 ar stabilu perspektīvas novērtējumu, kas palicis nemainīgs šajā līmenī. Savukārt bāzes kredītnovērtējums (baseline credit assessment) tika paaugstināts uz investīciju līmeņa reitingu Baa3. Moody’s ALTUM piešķirtais reitings ir viens no augstākajiem Latvijas kapitālsabiedrībām piešķirtajiem kredītreitingiem. 2017. gada 24. oktobrī ALTUM obligācijas tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. ALTUM saņēma Nasdaq Baltic Awards 2019 balvu nominācijā “Biržas gada notikums Latvijā”.

         Laura Lapkovska
         AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” Investoru attiecību daļa
         Tel.: 67774023, 26165699
         E-pasts: Laura.Lapkovska@altum.lv

Pielikumi