Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Zane Kotāne ievēlēta par AS “Olainfarm” valdes locekli
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-07-02 10:46:18
Versijas komentārs
Teksts

Šodien AS “Olainfarm” padome ir ievēlējusi valdes locekles amatā Zani Kotāni, kura pārraudzīs finanšu jautājumos. Viņai ir ievērojama profesionālā pieredze vadības, finanšu un pārvaldības procesu jautājumos gan biržā kotētu, gan valsts un privātos uzņēmumos.

“Esam gandarīti, ka “Olainfarm” valdei pievienojas tik augsta līmeņa speciāliste. Zanei Kotānei ir nozīmīga pieredze gan Latvijas mēroga, gan starptautisku uzņēmumu vadībā. Viņai ir padziļinātas zināšanas tādās uzņēmumam svarīgās jomās kā finanšu analīze un plānošana, investīciju piesaiste no Eiropas Savienības institūcijām un privātiem investoriem, kā arī iekšējā auditā. Visas padomes vārdā vēlam panākumus,” uzsver Gundars Bērziņš, AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs.

“Es ar patiesu prieku pievienojos “Olainfarm” starptautiskajai vadības komandai un plašajai darbinieku saimei, lai kopā pāršķirtu jaunu lapu “Olainfarm” izaugsmes stāstā. “Olainfarm” vienmēr bijis Latvijas lepnums – uzņēmums, kas ar mūsu valstī ražotiem produktiem ne tikai uzlabo cilvēku dzīves visā pasaulē, bet arī sniedz pienesumu Latvijas ekonomikai un vērtību katram uzņēmuma darbiniekam. Mani aizrauj “Olainfarm” ambiciozie mērķi radīt ilgtspējīgus produktus un augt starptautiski, palielinot uzņēmuma vērtību. Man ir svarīga laba pārvaldība. Finanses ir caurskatāmības, ilgtspējas un izaugsmes būtisks atbalsts,” uzsver Zane Kotāne, AS “Olainfarm” valdes locekle.

Zane Kotāne iepriekš ieņēmusi vairākus vadošus amatus – gan valdē, gan padomē, tādos uzņēmumos kā AS "Conexus Baltic Grid", AS “Latvijas Gāze”, AS “Latvenergo”, OU "Elektrum Eesti", UAB "Elektrum Lietuva". Z. Kotāne no 2018. līdz 2020. gadam bijusi AS "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētāja, bet no 2016. līdz 2017. gadam bijusi šī uzņēmuma valdes locekle. Savukārt no 2015. līdz 2017. gadam bija valdes locekle AS “Latvijas Gāze”.

Savā profesionālajā karjerā bijusi zvērināta revidente, sertificēta iekšējā auditore, risku pārvaldības speciāliste, procesu pārmaiņu, kā arī finanšu vadītāja, veicot kapitālsabiedrību obligāciju emisijas Latvijā un ieviešot starptautiski pieņemtus uzskaites principus. Pašlaik  Z. Kotāne ieņem amatus VSIA “Bērnu Klīniskā Universitātes Slimnīca” un SEB Pensiju Fonds kā padomes locekle.

Zane Kotāne ir ieguvusi maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Biznesa skolā un bakalaura grādu ekonomikas un biznesa zinātnē Rīgas Ekonomikas augstskolā. Z. Kotānei ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta padomes vadītāja sertifikāts. Turklāt viņai ir Zvērinātu sertificētu grāmatvežu asociācijas ACCA kvalifikācija, un starptautiskā iekšējā auditora sertifikāts (CIA), kā arī Latvijas zvērināta revidenta licence.

Z.Kotānes īpašumā nav neviena AS “Olainfarm” akcija, kā arī kapitāldaļas citos uzņēmumos.

AS “Olainfarm” valdē darbu turpina Jerūns Veitess, Elena Bušberga, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze,  Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm un teritorijām, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
Jānis Dubrovskis
Akciju sabiedrības “Olainfarm” investoru attiecību konsultants
Tel. +371 29178878

E-pasts: janis.dubrovskis@olainfarm.com

Pielikumi