Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Šodien sākas parakstīšanās INDEXO jaunajām akcijām
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-12-11 08:00:53
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 11. decembrī, sākas parakstīšanās uz IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) jaunajām akcijām. Vienas akcijas cena ir 12 eiro. Parakstīšanās periods ilgst līdz šī gada 29. decembra plkst. 15.30. Jaunajā akciju emisijā INDEXO plāno piesaistīt 12,5 miljonus eiro, kas nepieciešami bankas licencēšanai un bankas darbības nodrošināšanai.

Akciju emisiju INDEXO veic saskaņā ar apstiprināto akciju emisijas prospektu, ar kuru var iepazīties INDEXO mājaslapā: www.indexo.lv/investoriem. INDEXO jaunajā akciju emisijā kopumā tiks piedāvātas 1 150 000 akcijas. Minimālais ieguldījums ir 12 eiro, kas ir vienas akcijas vērtība.

“Parakstīšanās jaunajām INDEXO akcijām ir ne tikai unikāla iespēja kļūt par akcionāru labi pelnošajā banku sektorā, bet arī aktīvi līdzdarboties pozitīvu pārmaiņu veicināšanā Latvijas finanšu nozarē. Vēl pērn mūsu apgalvojumi par nepietiekamu banku konkurenci tika uztverti ar zināmu skepsi. Šobrīd šī problēma ir vispāratzīta. Situācija banku sektorā līdzinās tai, kāda tā bija pensiju pārvaldē pirms 7 gadiem. Pateicoties lielajai klientu bāzei, atpazīstamajam zīmolam INDEXO, šī ir acīmredzama milzīga biznesa iespēja izveidot modernu, uz klientiem vērstu vietēju banku, kur visi stratēģiskie lēmumi, produktu attīstības prioritātes būs pakārtotas tieši Latvijas klientu vajadzībām. Aicinām ikvienu piedalīties INDEXO jaunajā akciju emisijā, lai šāda banka varētu uzsākt klientu apkalpošanu jau īsi pēc bankas licences saņemšanas,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Kā jau iepriekš ziņots – INDEXO kopš 2023. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu, un šobrīd notiekošā kapitāla piesaiste ir noslēdzošais posms pirms bankas licences saņemšanas un darbības uzsākšanas.

INDEXO ir iesniedzis pieteikuma dokumentus bankas licences saņemšanai Latvijas Bankā, kas sadarbībā ar Eiropas Centrālo banku to šobrīd izskata. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Visi interesenti aicināti 14. decembrī plkst. 11.00 pieslēgties bezmaksas vebināram “INDEXO dibina banku” Zoom platformā. Vebinārā INDEXO komanda iepazīstinās ar topošo banku, finanšu prognozēm un to, kā kļūt par bankas akcionāru. Rezervēt vietu vebinārā var jau tagad, reģistrējoties šeit: https://indexo.lv/vebinars/.

 

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja. 

Jaunās akciju emisijas emitents ir topošās INDEXO Bankas mātes uzņēmums IPAS “Indexo”, reģ. nr. 40203042988. Šajā paziņojumā ietvertā informācija ir reklāma. Paziņojumam ir informatīvs raksturs, un tas nav uzskatāms par ieguldījumu padomu vai piedāvājumu. Nepieciešamības gadījumā potenciālajam investoram ir jākonsultējas ar ekspertu. Jebkurš ieguldījumu lēmums ir pieņemams, ņemot vērā Latvijas Bankas apstiprināto prospektu. Apstiprinātais prospekts publicēts INDEXO mājaslapā (www.indexo.lv/investoriem). Prospekta apstiprinājums nav uzskatāms par ierosinājumu akciju iegādei.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 125 tūkstošiem klientu un vairāk nekā 890 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

Kontaktinformācija:
Ieva Bauma
IPAS “Indexo”
Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv
Telefons:+ 371 28 636 789

Pielikumi