Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Izmaiņas Storent grupā
Emitents Storent Holdings, SIA (984500D9LC6F3BB9F323)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-01-26 10:31:52
Versijas komentārs
Teksts

2023. gadā SIA “Storent Holdings” (Emitents) veica divas reorganizācijas Storent grupā. SIA “SEL Investments” (Emitentam tieši piederoša meitas sabiedrība) tika pievienota AS “Storent Investments” (Emitentam tieši piederoša meitas sabiedrība), un netieši piederošas meitas sabiedrības SIA “SELECTIA” un SIA “SELECTIA PLUS” tika pievienotas SIA “Storent” (Emitentam netieši piederoša sabiedrība).

2024. gadā ir plānots turpināt Storent grupas juridiskās struktūras vienkāršošanu, kā arī atsavināt Storent grupai piederošās kapitāla daļas Storent OOO, kas ir reģistrēta Kaļiņingradas apgabalā, Krievijā. Saskaņā ar reorganizācijas plānu Emitentam ir paredzēts nodot AS “Storent Investments” (Emitentam tieši piederoša meitas sabiedrība) piederošas kapitāla daļas SIA “Storent” (Latvija), Storent OÜ (Igaunija), UAB “Storent” (Lietuva), Storent Holding Finland Oy (Somija) un Storent AB (Zviedrija). Reorganizācijas rezultātā SIA “Storent Holdings” (Emitenta) pamatkapitāls tiks palielināts līdz 33 500 000 EUR. Pēc reorganizācijas pabeigšanas AS “Storent Investments” pamatkapitāla un tai kā vienīgajam dalībniekam piederošo Storent OOO kapitāla daļu vērtība būs 100 000 EUR, un par šādu summu ir plānots pārdot Emitentam piederošās AS “Storent Investments” akcijas trešajai pusei.

2024. gada pirmā ceturkšņa laikā plānots arī mainīt SIA “Storent Holdings” uzņēmuma nosaukumu uz “Storent Holding”, kā arī mainīt juridisko formu no sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) uz akciju sabiedrību (AS).

Iepriekš minētās izmaiņas negatīvi neietekmē Emitenta kreditorus, tostarp obligacionārus. Saskaņā ar Emitenta obligāciju pamatprospektu SIA “Storent”, kam pieder ievērojama daļa Storent grupas pamatlīdzekļu, galvo par no obligācijām izrietošo Emitenta saistību izpildi.

Storent grupas struktūra pēc plānotās reorganizācijas pabeigšanas, AS “Storent Investments” akciju pārdošanas un Emitenta firmas un juridiskās formas maiņas ir pievienota pielikumā.

Baiba Onkele

Storent Holdings Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

https://www.storentholding.com/

Pielikumi
The structure of Storent group after the reorganization.pdf (68.21 kB)