Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO papildina bankas licences pieteikumu, plāno uzsākt bankas pakalpojumu pilotēšanu
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2024-04-19 08:22:54
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS Indexo (turpmāk - INDEXO), kas ir iesniedzis pieteikuma dokumentus INDEXO Bankas darbības licences saņemšanai, 12. aprīlī saņēma Latvijas Bankas pieprasījumu iesniegt papildu informāciju, kā rezultātā tika pagarināts iepriekš noteiktais licences piešķiršanas lēmuma termiņš 22. aprīlis. Saskaņā ar licencēšanas procesa gaitu, INDEXO Banka plāno uzsākt pirmo bankas pakalpojumu pilotēšanu, lai būtu gatava darbības uzsākšanai šovasar.   

“Jaunas bankas licencēšanas process ir sarežģīts, jo regulatoriem ir jāpārliecinās par jaunās finanšu iestādes stabilitāti un ilgtspēju. Papildu informācijas pieprasījumi un ar tiem saistīti termiņu pagarinājumi ir ierasta prakse. Neskatoties uz to uzskatu, ka esam licencēšanas procesa noslēdzošajā fāzē un plānojam uzsākt bankas pakalpojumu pilotēšanu, lai vasarā, kā plānots, jau varētu pilnvērtīgi apkalpot pirmos jaunās bankas klientus,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem. 

INDEXO regulatoru izskatīšanai ir iesniedzis pilnu licencēšanas dokumentu paketi, kā arī ir nodrošināts jaunās bankas darbībai nepieciešamais kapitāls. 

Kā iepriekš ziņots, INDEXO kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu. Šobrīd ir pabeigti darbi pie visiem būtiskajiem bankas darbības jautājumiem – ir izveidota droša un moderna bankas IT infrastruktūra, izstrādāta INDEXO Bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izveidoti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana. Pēc licences saņemšanas INDEXO Banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.  

 
Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 131 tūkstoši klientu un vairāk nekā 1,05 miljardu eiro pārvaldībā. 

INDEXO ir Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem un mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas stiprina Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv. 
 

Kontaktinformācija: 

Ieva Bauma 

IPAS “Indexo” Valdes locekle, mārketinga vadītāja 

E-pasts: ieva.bauma@indexo.lv 

Telefons:+ 371 28 636 789 

 

Pielikumi