Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” piegādā oksitocīnu globālam veselības projektam
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-04-02 09:40:34
Versijas komentārs
Teksts „Grindeks” piedalās Vispasaules organizācijas PATH* un Argentīnas farmaceitiskā uzņēmuma „Instituto Biológico Argentino S.A.I.C.” („BIOL”) projektā „Oxytocin in Uniject”, kurā izvēlēts par sadarbības partneri aktīvās farmaceitiskās vielas (AFV) oksitocīna ražošanā un piegādē.

„Oxytocin in Uniject” ir inovatīvs produkts – vienreiz lietojama šļirce ar tajā jau iepildītu oksitocīna devu. Šāda produkta izstrāde ir viena no globālās veselības aizsardzības iniciatīvām, kuras mērķis ir būtiski samazinās sieviešu mirstību** galvenokārt jaunattīstības valstīs. PATH un „BIOL” šajā projektā sadarbojas kopš 2004. gada. Tā ietvaros PATH izstrādāja „Uniject” šļirces principu, lai nodrošinātu zāļu vieglāku un drošāku injicēšanu, savukārt „BIOL” veica „Oxytocin in Uniject” gala produkta izpēti, izstrādi un reģistrāciju, piesaistot „Grindeks” kā AFV oksitocīna piegādātāju. Šobrīd „Oxytocin in Uniject” jau ir reģistrēts Argentīnā. Produkta reģistrācija tiks turpināta gan Latīņamerikas, gan citās pasaules valstīs.

Turpinot uzsākto sadarbību, „BIOL” un Pasaules Veselības Organizācija (PVO) uzaicināja „Grindeks” pilnveidot piegādātāju kvalitātes nodrošināšanas procesu un izstrādāt monogrāfiju oksitocīna kvalitātei. Šī uzaicinājuma pamatā bija starptautisko partneru pozitīvās atsauksmes par „Grindeks” ražotā oksitocīna augsto kvalitāti, ko apliecina šī produkta reģistrācija kvalitātes standartu ziņā prasīgajās ASV, Austrālijā, ES un citās valstīs. Projekta izpildes gaitā „Grindeks” izstrādāja monogrāfiju par oksitocīna kvalitāti, kuru PVO izmantos produkta kvalitātes novērtēšanā turpmākajos projektos.

„Grindeks” Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūras direktors Andris Jegorovs: „Dalība divos tik nozīmīgos globālās veselības aprūpes projektos ir visaugstākais novērtējums „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu kvalitātei un profesionālajam veikumam monogrāfijas izstrādē. Tas sniedz mums daudzsološas iespējas izvirzīties par lielāko oksitocīna substances ražotāju pasaulē.”

„Grindeks” AFV bizness ir veiksmīgs gan esošajos, gan jaunos tirgos – 2008. gadā aktīvo farmaceitisko vielu eksports sasniedza 5.1 milj. latu, kas ir par 1.2 milj. latu vai 30.8% vairāk kā 2007. gadā. Oksitocīns ir viena no pieprasītākajām „Grindeks” AFV, un ar tās eksportu „Grindeks” stabili notur 35% pasaules tirgus. Esošo tirgus pozīciju nostiprināšanu un jaunu apgūšanu sekmē oksitocīna kvalitāti apliecinoši starptautiski sertifikāti – ražošana atbilstoši „Labas ražošanas prakses” standartam, „Certificate of Suitability”, kas atvieglo produkta reģistrāciju visās valstīs, kur ir spēkā Eiropas farmakopeja, FDA (Food and Drug Administration) atzinums par atbilstību ASV kvalitātes standartiem.


Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu (AFV) pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par AS „Grindeks”, lūdzu, apmeklējiet mājas lapu www.grindeks.lv!


Par „BIOL”

Argentīnas farmaceitiskā uzņēmuma „BIOL” mērķis ir veicināt pacientu dzīves kvalitātes uzlabošanos nodrošinot efektīvas un drošas zāles. „BIOL” specializējas gan pašu izstrādātu produktu ražošanā un pārdošanā, gan arī ārvalstu farmaceitisko uzņēmumu produktu ielicencēšanā, reģistrācijā un pārdošanā. „BIOL” produktu klāstu veido ginekoloģijā, dzemdniecībā un reanimācijā pielietojamas zāles, kā arī serumi un vakcīnas.


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv


* PATH – Veselībai Piemērotas Tehnoloģijas Programma (Program for Appropriate Technology in Health) ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kura sadarbībā ar dažādiem valsts un privātā sektora partneriem nodrošina atbilstošas veselības tehnoloģijas un svarīgas stratēģijas galvenokārt attīstības valstīs un nabadzīgos reģionos. Sīkāka informācija: www.path.org un www.pphprevention.org

** Saskaņā ar PVO datiem, pārmērīga asiņošana pēcdzemdību periodā ik gadu izraisa apmēram 150 000 sieviešu nāvi.
Pielikumi