Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS PRESES NAMS AKCIONĀRI APSTIPRINA UZŅĒMUMA GADA PĀRSKATUS
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-04-16 10:05:50
Versijas komentārs
Teksts

AS “PRESES NAMS” (PN) akcionāri šodien uzņēmuma akcionāru sapulcē apstiprināja PN 2008. gada pārskatus, pieņēma zināšanai uzņēmuma valdes un padomes ziņojumus par pagājušā gada darbības rezultātiem, kā arī neatkarīga revidenta atzinumus par 2008. gada pārskatiem. Par revidentu 2009. gada pārskatu revīzijai akcionāri ievēlēja auditorsabiedrību “Ernst&Young Baltic”, kā arī apstiprināja grozījumus PN statūtos.

Kā PN akcionāriem norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Stepanovs, viens no 2008. gada būtiskākajiem notikumiem bija jaunas grāmatu ražotnes „Jāņsili” izveide, kas atrodas Rīgas rajona Ropažu novada Silakrogā. Grāmatu drukas jaudu koncentrēšana vienā ražotnē ļauj uzņēmumam ieviest efektīvu un caurspīdīgu struktūrvienības pārvaldes sistēmu, nodrošināt pilnu grāmatu ražošanas procesu, optimizēt darbu izpildes laiku un materiālu patēriņu, samazināt loģistikas izmaksas, kas savukārt ilgtermiņā ļaus kāpināt ieņēmumus grāmatu segmentā. Bez tam ražotnē uzsākta divu jauna veida produktu ražošana, kas ir unikāls piedāvājums Baltijas valstīs. Kopējās investīcijas grāmatu ražotnes „Jāņsili” izveidē 2008.gadā sasniegušas 6,8 miljonus latu. Jaunā grāmatu ražotne galvenokārt ir orientēta uz eksporta tirgiem, tāpēc PN ir uzsācis pastiprinātu mārketinga kampaņu jaunu ārvalstu klientu piesaistei Skandināvijā, Krievijā un Rietumeiropā.

“Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā poligrāfijas nozari raksturo pastāvīgs tirāžas kritums, ir samazinājusies pirktspēja, turklāt ar 2009. gada 1. janvāri Latvijā ir krasi palielināta PVN likme poligrāfijas produkcijai, lielāka uzmanība turpmāk tiks pievērsta PN pakalpojumu konkurētspējas uzlabošanai gan vietējā, gan ārējā tirgū. Reaģējot uz straujajām izmaiņām poligrāfijas nozarē, uzņēmums realizē restrukturizācijas programmu, kas paredz aktivizēt mārketingu, ieviest elastīgu cenu politiku, pārskatīt dažus ražošanas procesus, orientēties uz atsevišķām mērķproduktu grupām, kā arī sabalansēt darbinieku noslodzi ar pasūtījumu apjomu,” norāda I.Stepanovs.

I.Stepanovs PN akcionāriem skaidroja, ka 2008. gada darbības rādītājus ietekmēja virkne būtisku faktoru, tostarp arī laika nobīde jaunās grāmatu ražotnes darbības uzsākšanā, kas neļāva uzreiz izmantot ražošanas jaudas pilnā apmērā; konkurences palielināšanās Baltijas valstu poligrāfijas tirgū; augsts inflācijas līmenis un tā rezultātā ievērojams ražošanas izmaksu pieaugums; arī tas, ka tika pārtraukta avīžu un žurnālu ražotnes būvniecība.

PN finanšu rezultāti atspoguļo gan ārējo apstākļu radītos sarežģījumus, gan arī veiktos ieguldījumus kompānijas izaugsmei nākotnē - 2008. gadā uzņēmums ir strādājis ar zaudējumiem 7,5 miljonu latu apjomā pēc nodokļu nomaksas, no kuriem vairāk nekā 2 miljoni lati izveidojušies pamatlīdzekļu pārvērtēšanas rezultātā.

Kā jau ziņots, šogad turpinās PN restrukturizācija, kuras ietvaros iecerēts būtiski pastiprināt uzņēmuma darbu mārketinga jomā, ieskaitot jaunu noieta tirgu apgūšanu, darbības paplašināšanu Vācijā un Skandināvijas valstīs, pārstāvju un aģentu tīkla izveidi virknē Eiropas valstu un Krievijā, jaunu sadarbības partneru meklēšanu starptautiskās un vietējā mēroga grāmatu izstādēs, elastīgu cenu politikas ieviešanu un virkni citu uzlabojumu.

Akciju sabiedrība „PRESES NAMS” dibināta 1991. gada 20. februārī. Tās galvenais pamatdarbības veids ir augstas kvalitātes dažāda veida poligrāfijas pakalpojumu sniegšana – laikrakstu un žurnālu iespiešana, grāmatu izgatavošana un citas poligrāfiskās produkcijas ražošana. Lielākais AS “PRESES NAMS” akcionārs ir AS „Latvijas kuģniecība” 100 % meitas uzņēmums SIA “LASCO Investment”. Papildus informāciju par AS „PRESES NAMS” piedāvātajiem pakalpojumiem iespējams saņemt www.presesnams.lv.

Papildus informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
AS „Latvijas kuģniecība”
Sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts:marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi