Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS ELKO Grupa uzsākusi sadarbību ar jaunu navigācijas iekārtu ražotāju Mio par tā produktu izplatīšanu Baltijas valstīs
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-18 14:59:32
Versijas komentārs
Teksts
Viens no vadošajiem IT produktu un komponenšu vairumtirgotājiem Austrumeiropā, Latvijas lielākais uzņēmums AS ELKO Grupa ir kļuvis par navigācijas iekārtu ražotāja Mio produktu oficiālo izplatītāju Baltijas valstīs.
Lai saviem klientiem piedāvātu vēl daudzveidīgāku personālo navigācijas iekārtu produktu portfeli un konkurētspējīgākas cenas, ko sniedz oficiālā produkcijas izplatītāja statuss, uzņēmuma ELKO Grupa esošajam navigācijas iekārtu partnerim TomTom pievienojies jauns piegādātājs - Mio, kas ir viens no pasaules vadošajiem navigācijas iekārtu ražotājiem.
Uzņēmums ELKO Grupa ir patiesi gandarīts un lepns par uzsākto sadarbību un ir pārliecināts, ka Mio iekaros stabilu tirgus daļu, ņemot vērā tā popularitāti un spēcīgās pozīcijas Austrumeiropas tirgū.
„Mio Technology ir izvēlējusies uzņēmumu ELKO Grupa kā savu jauno oficiālo produkcijas izplatītāju Baltijas valstīs. ELKO Grupa, mūsuprāt, ir ļoti profesionāls un pieredzes bagāts izplatītājs ar senu vēsturi un spēcīgu pozīciju savā reģionā. Mio ir nepieciešams aktīvs un stabils izplatītājs šajā grūtajā laika posmā, kuru izjūt visi tirgus dalībnieki. ELKO Grupa zinātība (know-how) un vietējā tirgus izpratne ir ļoti būtiska Mio biznesam šajā reģionā. Ne mazāk svarīgs ir kanālu pārklājums, kas garantē izplatīšanu plašā reģionā. Esam pārliecināti, ka ar Mio Centrālās un Austrumeiropas biroja atbalstu ELKO Grupa kļūs par vienu no nozīmīgākajiem izplatītājiem Centrālās un Austrumeiropas reģionā pavisam īsā laikā, palīdzot kompānijai Mio sasniegt izvirzītos biznesa mērķus,” teica Marius Manovskis (Mariusz Manowski), Polijas un Baltijas valstu direktors.
Līdz ar sadarbības uzsākšanu ELKO Grupa saviem klientiem piedāvā auto navigācijas produktus, kas vasarai sākoties ir pieprasītāko produktu vidū. Šobrīd ELKO Grupa tirgū piedāvā 2 populārākos modeļus: Moov 330 un Moov 580. Taču jau jūlijā pārdošanā parādīsies vēl 2 pilnīgi jauni modeļi.
Mio produkti no citu navigācijas iekārtu ražotāju produktiem atšķiras ar vairākām funkcijām: ātrāka GPS signāla uztvere (GPS Instant Fix), iespējams ievadīt adresi ar papildus burtu mājai/korpusam (piemēram, Maskavas 240a), ekonomiskā maršruta plānošana (economical routing), attēlot tikai pašu nepieciešamāko informāciju nevajadzīgo paslēpjot (clear view), interesantās vietas kartē iespējams atzīmēt ar maršruta, teksta vai balss palīdzību (capture view), kā arī daudzas citas.
Par Mio
Kopš 2002.gada Mio Technology ir strādājusi vienā virzienā, kā rezultātā ir radīta viena no vissarežģītākajām šobrīd pieejamajām personālās navigācijas ierīcēm. Kompānija nepārtraukti pēta jaunās tehnoloģijas, kas palīdz cilvēkiem iepazīt apkārtējo pasauli.
Šobrīd Mio Technology ir nozares vadošā kompānija, kuras darbība norit Taivānā, Ķīnā, Japānā, Dienvidkorejā, Austrālijā, Savienotajās valstīs un Eiropā. Mio produktu klāstā ir personālās navigācijas ierīces (PND), personālie ciparasistenti (PDA) un viedtālruņi. Mio nodarbina 2000 cilvēkus visā pasaulē, tostarp vairāk nekā 1200 cilvēkus Izpētes un attīstības personālsastāvā, no kuriem visi strādā pie tā, lai jaunākās mobilā dzīvesveida ciparu tehnoloģijas nonāktu tirgū. Papildus informācija Mio mājas lapā www.mio.com.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa dibināta 1993. gadā. ELKO Grupa ir Latvijas lielākais uzņēmums un kopš 2007. gada strādā ar vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru lielu gada apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS.
Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 9000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem - Acer, Intel, Seagate, Samsung, Sony, TomTom, Western Digital un citiem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 340 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām fiziskām personām, kā arī AS IT Investīcijas, investīciju fondam Amber Trust un East Capital Asset Management saistītajiem investīciju fondiem.
 
 
Papildu informācija:
Kristīne Saulriete
AS ELKO Grupa
Mārketinga un komunikāciju direktore
Tālrunis: + 371 6709 3214
Fakss: + 371 6709 3299
Pielikumi