Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas kuģniecība” nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģija
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-08-12 11:04:46
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” valde un padome ir akceptējusi koncerna nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģiju 2009. - 2014. gadam. Stratēģijā ir definēti trīs galvenie mērķi attiecībā uz ieguldījumu pārvaldīšanu: maksimāls ienesīgums no ieguldījumiem, maksimāla pievienotās vērtības radīšana un maksimāli izdevīga ieguldījumu pārdošana, stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgū.

Saskaņā ar šo dokumentu, kuru izstrādājis a/s “Latvijas kuģniecība” koncerna nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldīšanas uzņēmums SIA “LASCO Investment”, statēģijai ir jānodrošina efektīva ieguldījumu pārvaldīšana un apsaimniekošana, radot maksimālu pievienoto vērtība akcionāriem. Ņemot vērā, ka nekustamā īpašuma ieguldījumu portfelis apvieno ļoti atšķirīgus īpašumus, katram no tiem tiks piemērots atšķirīgs pārvaldīšanas un attīstības modelis, kas vērsts uz katra konkrētā īpašuma vērtības palielināšanu ar mērķi gūt iespējami augstu atdevi no ieguldījumu pārdošanas, stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgū.

Nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģijas ietvaros šobrīd ir panākta vienošanās par nekustamā īpašuma objekta viesnīca “Karavella” pārdošanu SIA “Arsenāls”. Viesnīca “Karavella” ir bijusi a/s “Latvijas kuģniecība” īpašums 1981. gada. Izvērtējot ieguldījuma pašreizējo tehnisko stāvokli, kā arī ievērojamās investīcijas, kas būtu nepieciešamas, lai realizētu tā attīstības potenciālu nākotnē, un ņemot vērā apstākli, ka a/s “Latvijas kuģniecība” koncerna pamatdarbība nav viesnīcu administrēšana un apsaimniekošana, tika pieņemts lēmums šo ieguldījumu pārdot viesnīcu apsaimniekošanas nozares uzņēmumam un vienlaikus koncentrēties uz pārējā ieguldījumu portfeļa efektīvu pārvaldīšanu.

“Ieguldījumi nekustamajā īpašumā, salīdzinot ar investīcijām cita veida aktīvos, no ilgtermiņa viedokļa ir ienesīgi un pamatoti. Mūsu ieguldījumu portfelis ir diversificēts, - tas sastāv gan no kvalitatīviem naudas plūsmu ģenerējošiem objektiem, kas nodrošina ienesīgumu jau šodien, gan arī no objektiem ar labu attīstības potenciālu, kas nodrošinās atdevi nākotnē. Pievēršot īpašu uzmanību nekustamo īpašumu efektīvai pārvaldīšanai un apsaimniekošanai, mūsu pamatmērķis ir palielināt šo ieguldījumu vērtību,” norāda Raitis Nešpors, “LASCO Investment” valdes priekšsēdētājs.

Nekustamo īpašumu ieguldījumu efektīvai apsaimniekošanai a/s “Latvijas kuģniecība”  koncerna ietvaros ir izveidota atsevišķa struktūra SIA “LASCO Housing Service”; atsevišķas funkcijas tiek nodotas ārpakalpojumu veicējiem. Nekustamo īpašumu ieguldījumu ienesīguma palielināšana cita starpā paredz administratīvo un saimniecisko izmaksu optimizāciju.

Ņemot vērā atsevišķu ieguldījumu augsto sarežģītības pakāpi un ievērojamo attīstības potenciālu, to attītības stratēģijas izstrādes gaitā ir plānots piesaistīt starptautiski atzītus savu nozaru profesionāļus, piemēram, nekustamā īpašuma konsultantus un arhitektus, ar mērķi nodrošināt šiem ieguldījumiem maksimālu pievienoto vērtību. Šobrīd ir izsludināts starptautisks konkurss par sadarbības partneru piesaisti atsevišķu a/s “Latvijas kuģniecība”  koncerna nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstīšanai. 

A/s “Latvijas kuģniecība”  koncerna nekustamo īpašumu ieguldījumu portfelis:  
• SIA “Darījumu centrs Daugava”
• SIA “Rīgas līcis”
• NĪ Elizabetes iela 1, Rīga
• NĪ A.Briāna iela 3, Rīga
• NĪ Ganību dambis 10a, Rīga
• SIA “Ventspils biznesa centrs”
• SIA “Karavella property”   
• NĪ Talsu iela 75d, Ventspils
• NĪ “Lejastiezumi”
• NĪ Jēkaba iela 30, Rīga.

 

Sīkākai informācijai:

Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi