Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Komentārs par publikāciju 11.08.2009. laikrakstā „Dienas bizness”
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-08-12 11:15:36
Versijas komentārs
Teksts

Laikraksts „Dienas bizness” 11.08.2009. ir publicējis rakstu, kurā minēts, ka AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” ražošanas modernizācijā plāno investēt ap trīs miljoni eiro un plāno izveidot kopuzņēmumu.

 

Ar šo paziņojam, ka rakstā publicētā informācija ir daļēji patiesa.

 

Kā jebkurš strādājošs uzņēmums arī AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” sistemātiski un pastāvīgi izskata dažādus attīstības variantus un plāno savu darbību no tās turpināšanas pozīcijas. Šī plānošana var attiekties gan uz ražošanas modernizāciju, paplašināšanu, kopuzņēmuma dibināšanu vai tamlīdzīgi, kas ir vēlamie attīstības varianti. Tā ir jebkuras reālas ražošanas ikdienas vadības darbība un pēc savas būtības ikdienas vadības darbība nevar būt būtisks notikums.

 

Jebkuram attīstības projektam ir finansiālais novērtējums un vismaz divas stadijas: teorētiskā izstrāde un realizācija.

 

Finansiālais novērtējums bez konkrēta projekta un tā finansēšana – ir ne vairāk kā ekspertu novērtējums. Teorētiskās izstrādes posmā attīstības projekts nav konkrēts un galīgs, un nekādas konkrētas darbības neuzliek par pienākumu un nekādas sekas nerada. Nav fakts, ka modernizācija notiks un tās izmaksas sastādīs 3 miljoni Eiro.

 

Tomēr tajā pašā laikā sabiedrības Padome un Valde atzīmē, ka līdz laikam, kad tiks noslēgtas konkrētas vienošanās vai līgumi par ražošanas modernizāciju vai kopuzņēmuma dibināšanu, tas ir, netiks uzsākta realizācijas stadija, šī informācija nav būtisks notikums un ir priekšlaicīga. Attiecīgi šajā daļā publikācija laikrakstā „Dienas Bizness” neatbilst īstenībai.

 

Padome un Valde uzskata, ka plašsaziņas līdzekļiem ir tiesības paust savu viedokli tādā veidā, kā to uzskata par nepieciešamu.

 

Vēlreiz atgādinām akcionāriem un uzraugošajām institūcijām, ka sabiedrība regulāri sniedz aktuālo un būtisko informāciju par situāciju sabiedrībā un tās attīstības tendencēm gan iesniedzamajos finanšu pārskatos un vadības ziņojumos, gan sabiedrības paziņojumos, un aicinām akcionārus izmantot tos kā informācijas pirmavotu. Tieši tāpat likumā noteiktajā kārtībā nekavējoties tiks atklāta gan reālā AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” attīstības, gan modernizācijas programma.

 

 

Boriss Matvejevs

Padomes priekšsēdētājs

Pielikumi