Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Trasta komercbanka atklāj pārstāvniecību Tadžikistānā
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-12 17:28:56
Versijas komentārs
Teksts

Oktobra sākumā AS „Trasta komercbanka” (TKB) atklāja bankas pārstāvniecību Tadžikistānā, līdz ar to kļūstot par pirmo Eiropas banku, kas pārstāvēta šajā Vidusāzijas valstī.

Trasta komercbankas Tadžikistānas pārstāvniecības atklāšana ir nozīmīgs solis bankas ceļā pie saviem klientiem un iespēja pavērt jaunus darbības laukus Latvijas uzņēmējiem. Izmantojot Tadžikistānas ekonomikas attīstības potenciālu un TKB piedāvātos finanšu risinājumus, uzņēmējiem paveras plašas eksporta un importa iespējas valstī, kuras ekonomika līdz šim bijusi slēgta rietumu uzņēmējiem.

TKB pārstāvniecība ir iespēja Latvijas uzņēmējiem ienākt jaunā tirgū, kur īpaši aktuālas ir tādas ekonomikas nozares kā informācijas tehnoloģijas, pārtikas rūpniecība, būvniecība, kokapstrāde, mašīnbūve, metālapstrāde un vēl citas, kuras varētu kļūt par reālu Latvijas eksporta attīstības potenciālu šajā reģionā. Savukārt Latvija varētu kļūt par stratēģisku tramplīnu Tadžikijas ceļā uz ES valstīm. Jau šovasar Latvijas prezidenta un uzņēmēju vizītes laikā Tadžikistānā, kurā piedalījās arī TKB vadības pārstāvji, starpvalstu līmenī tika apspriestas Tadžikistānas preču tranzīta iespējas caur Latviju.

Trasta komercbankas valdes priekšsēdētājs G.Grieze: „Globālā ekonomikas krīze Tadžikistānu ir skārusi mazāk kā citas valstis, jo tā vēl nav sasniegusi virsotnes, no kurām kritiens ir daudz sāpīgāks. Tadžikijai ir spēcīgs ekonomiskās izaugsmes potenciāls un brīvās tirgus nišas ir pievilcīgas jauniem, tostarp ārvalstu dalībniekiem. Attīstītākās Tadžikistānas ekonomikas nozares ir alumīnija rūpniecība un kokvilnas ražošana, savukārt banku sektors šobrīd aktīvi attīstās. Tieši tādēļ TKB ienākšana šajā tirgū ir ļoti savlaicīga, un mūsu 20 gadus ilgā starptautiskā klientu apkalpošanas pieredze – īpaši noderīga.”

Trasta komercbankas valdes priekšsēdētāja vietnieks V.Ziemelis: „Apgūstot Tadžikistānas tirgu, ļoti svarīgas ir šajā reģionā izveidotās partnerattiecības, jo katrs tirgus jaunpienācējs tiek rūpīgi pārbaudīts gan formāli licenzējot, gan neformāli. Tādēļ mūsu iedibinātie kontakti būtiski atvieglos Latvijas uzņēmēju ceļu šajā reģionā.”

Trasta komercbankai ir daudzu gadu darbības pieredze Vidusāzijā, tostarp Kazahstānā jau piecus gadus darbojas bankas pārstāvniecība, kurai ir nozīmīga loma reģiona izpētē un lietišķu kontaktu veidošanā. TKB pārstāvniecības Tadžikistānā adrese: Rudaki prospekts 100, Dušanbe, Tadžikistāna, 734003, tālrunis +992 44 6402777.

Agita Mūsiņa
Sabiedrisko attiecību speciāliste
AS "Trasta komercbanka"

Pielikumi