Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulce nenotiek iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-15 11:26:47
Versijas komentārs
Teksts

 

A/s Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulce nenotiek iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ
2009.gada 15.oktobris, Rīga
 
 
 
Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulce šodien, 2009.gada 15.oktobrī, nenotika iepriekš neprognozējamu apstākļu ietekmē – viena valdes locekļa pēcoperācijas komplikāciju dēļ saskaņā ar Komerclikuma 278.panta prasībām nebija iespējams nodrošināt valdes kvorumu akcionāru saraksta sastādīšanai un parakstīšanai, kas nepieciešama akcionāru sapulces noturēšanai. Lai nodrošinātu šīsdienas sapulcē iekļauto darba kārtības jautājumu – tajā skaitā par dividenžu izmaksu – izskatīšanu, a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētājs informēja, ka ir steidzami sasaucis padomes sēdi jauna sabiedrības valdes locekļa ievēlēšanai. Tādējādi turpmāk a/s Ventspils nafta valde strādās statūtos paredzēto četru locekļu sastāvā, izvairoties no ārkārtas apstākļu radīta kvoruma trūkuma iespējām. Vistuvākajā laikā tiks lemts arī par jaunas ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu.
 
“Jau drīzumā paziņosim par jaunas ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu, jo mums izskatāmi patiešām būtiski jautājumi – gan par statūtu grozījumiem, gan dividenžu izmaksu. Kā jau iepriekš esam informējuši, a/s Ventspils nafta uzņēmumu ienākuma nodoklī par 2008.gadu ir samaksājusi gandrīz 6 miljonus latu, un mēs esam gandarīti, ka iepriekšējo gadu efektīvās darbības rezultātā visiem akcionāriem ir iespēja lemt par šādu sev svarīgu jautājumu,” uzsver a/s Ventspils nafta prezidente un valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone.
 
A/s Ventspils nafta jau informēja, ka tās ārkārtas akcionāru sapulces darba kārtībā bija iekļauti divi jautājumi – Statūtu grozījumi un Dividenžu izmaksa.
 
A/s Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu. A/s Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.
 
 
 
     A/s Ventspils nafta
     Sīkākai informācijai –
     Gundega Vārpa,
     sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
     tālr.: +371 67229182;
     e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
 
Pielikumi