Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” paziņojums
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-16 14:23:03
Versijas komentārs
Teksts

AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” (Baltikums Banka) pauž savu sašutumu par 2009. gada 15. oktobra notikumiem, kas tieši un nepārprotami skāra stabila un pelnoša Latvijas uzņēmuma reputāciju. Baltikums Banka ir šokēta, ka kļūdaina un nepārbaudīta informācija tik viegli nokļūst publiskajā telpā.

Baltikums Banka vienmēr ir veidojusi savu biznesu saskaņā ar morāles principiem, ievērojot visus likumus un godīgi maksājot nodokļus kopš bankas dibināšanas dienas. Banka visus 8 pastāvēšanas gadus strādā ar peļņu. Baltikums Banka ir viena no nedaudzajām Latvijas bankām, kas šobrīd strādā ar peļņu. Šā gada 9 mēnešos bankas peļņa bija 1,267 miljoni latu. Kā jau ne reizi vien banka ir uzsvērusi, labus finanšu rezultātus var sasniegt arī sarežģītā situācijā, ievērojot konservatīvu politiku un precīzi ievērojot noteiktus darbības principus. Bankas stabilā darbība vienmēr ir bijusi vērsta uz klientu kapitāla saprātīgu saglabāšanu un vairošanu.
 
Baltikums Banka neuzsāka vētrainu darbību mājokļu iegādes kreditēšanā (to portfelis bankai ir vismazākais Latvijā). 2009. gada 6 mēnešu finanšu rezultāti liecina, ka Baltikums Banka ir 7. pelnošākā banka Latvijā, bankas pašu kapitāla rentabilitāte ir augstākā valstī, bet kapitāla pietiekamības un likviditātes jomā banka ieņem 2. pozīciju.
 
Banka vēl nav novērtējusi iespējamos finanšu zaudējumus, tomēr ir skaidrs, ka galvenais ir morālais zaudējums un nepamatoti cietusī reputācija.
 
Baltikums Banka uzskata, ka tai ir visas tiesības vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai sauktu pie atbildības vainīgās amatpersonas.
 
 
Uldis Zandars
AS “Akciju komercbanka “Baltikums””
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536
Pielikumi