Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pasniedz AS Grindeks fonda Zinātnes un izglītības atbalstam stipendijas dabaszinātņu studentiem
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-18 14:42:47
Versijas komentārs
Teksts 17. oktobrī Grindeks fonda Zinātnes un izglītības atbalstam ietvaros 20 dabaszinātņu nozares studentiem no visiem Latvijas reģioniem tika piešķirtas fonda stipendijas.

Stipendijas saņēma bakalaura, profesionālo studiju, maģistratūras un doktorantūras studenti, kuriem ir labas un teicamas sekmes, kā arī iestrādes pētniecībā un profesionālajā izaugsmē. Visvairāk Grindeks ikmēneša stipendiju saņēmēju šajā mācību gadā ir LU Ķīmijas fakultātes un RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes programmas studenti.

Stipendiju apmērs bakalaura programmas studentiem ir 100 un 120 Ls mēnesī, maģistra programmas studentiem – 175 Ls mēnesī, bet doktorantūras studentiem – 250 Ls mēnesī. Kopējais stipendiju fonds studentiem ir Ls 35 520 gadā.

"Stipendiātu skaits un viņu lielā interese par Grindeks stipendiju saņemšanu apliecina, ka dabaszinātņu studentiem šāda veida uzņēmumu aktivitātes ir ļoti nepieciešamas, jo tādējādi mēs apliecinām atbalstu studentiem, izsakām viņiem pateicību par pievēršanos tieši dabaszinātņu studiju virzieniem un mudinām uz tālākiem sasniegumiem nākotnē," tā Grindeks fonda stipendiju pasniegšanas svinīgajā pasākumā atzina AS Grindeks fonda Zinātnes un Izglītības atbalstam Valdes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Fonda atbalsts ir orientēts uz četrām atbalsta saņēmēju grupām: augstskolu un vidējās izglītības iestāžu mācību spēkiem; zinātniekiem; augstskolām, vidējās speciālās un vidējās izglītības iestādēm; bakalaura un profesionālo programmu studentiem, maģistrantiem un doktorantiem farmācijas, bioloģiski aktīvo vielu pētniecības, ķīmijas tehnoloģijas, analītiskās ķīmijas, mikrobioloģijas, vides inženierzinātnes, vides aizsardzības un ekspertīzes specialitātēs.

Kopš fonda dibināšanas veiksmīgi noslēgušies jau seši stipendiju konkursi – dabaszinātņu nozares studentiem, mācībspēkiem un mācību iestādēm.

AS Grindeks fonds Zinātnes un Izglītības atbalstam tika nodibināts 2006.gada februārī ar mērķi ir atbalstīt zinātnes attīstību un veicināt speciālistu izaugsmi un izglītošanu inženierzinātnēs, dabas zinātnēs un farmācijā.

Papildu informācijai:
Dace Šaitere
Atbildīgā sekretāre
AS Grindeksfonds Zinātnes un Izglītības atbalstam
Tālr.: 7083484
fonds@grindeks.lv
Pielikumi