Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s “Olainfarm” konferenci Rīgā apmeklē aptuveni 1000 ārstu
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-19 08:37:06
Versijas komentārs
Teksts
 
 
A/s “Olainfarm”                                                       2007. gada 19.oktobris
 
A/s “Olainfarm” konferenci Rīgā apmeklē aptuveni 1000 ārstu
 
 
AS Olainfarm rīkotu starptautisku konferenci, kas bija veltīta neiroloģijas un terapeitisko pataloģiju jautājumiem, apmeklējuši aptuveni 1000 ārstu no Latvijas, NVS un ES valstīm. Konference, kas Rīgā notika šā gada 12. oktobrī rīkota, atzīmējot Olainfarm 35 gadu jubileju.
 
Konferenci Olainfarm rīkoja sadarbībā ar Latvijas Neirologu biedrību, Neiroloģijas Attīstības fondu un Latvijas Nefrologu asociāciju. Konferences ietvaros paralēli notika divas padziļinātas programmas - Neiroloģijas programma divās daļās (tika lasītas akadēmiskās īsās lekcijas par nervu sistēmas slimību un traumu ārstēšanu) un Terapijas programma (īpaša uzmanība tika veltīta nefroloģijas, alergoloģijas un psihosomātikas jautājumiem). Starp vairāk kā 20 augstākā līmeņa profesionāļiem, kas konferencē uzstājās ar lekcijām, īpašu uzmanību konferences apmeklētāji pievērsa vairākiem vieslektoriem no Krievijas un Ukrainas, tostarp:
 
§                                 akadēmiķes, profesores Ludmilas Luss (Krievijas Imunoloģijas institūta Zinātniski-konsultatīvās nodaļas vadītāja) lekcijai par klīniskās alergoloģijas mūsdienu problēmām un pārtikas alerģijas diagnostiku un ārstēšanu;
§                                 profesores Natālijas Skripčenko (Pēterburgas valsts Pediatrijas medicīnas akadēmijas Pēcdiploma izglītības fakultātes Bērnu infekcijas slimību katedra) lekcijai par encefalītu staru diagnostiku un ārstēšanas īpatnībām bērniem;
§                                 profesora Valentīna Štoka (Krievijas Pēcdiploma izglītības akadēmijas Nervu slimību katedras vadītājs) lekcijai par Parkinsona slimības ārstēšanu mūsdienu skatījumā;
§                                 profesora Vladislava Povorožņuka (Ukrainas ZA Gerontoloģijas institūta Osteoporozes centra direktors) lekcijai par neirotiskiem traucējumiem un hipogonādismu.
 
"Esmu ļoti gandarīts par milzīgo atsaucību un interesi, ko izjutām no Latvijas un ārvalstu mediķiem. Tas pierāda, ka ārstiem šāda pieredzes apmaiņa ir ļoti noderīga, bet mums ir pamats domāt par šīs tradīcijas turpinājumu. Pateicos visiem maniem kolēģiem par lieliski organizētu konferenci, kas medicīnas jomā ir bijis viens no nozīmīgākajiem pieredzes apmaiņas pasākumiem mūsu valstī šogad," norāda Valērijs Maligins, a/s OlainFarm Valdes priekšsēdētājs.
 
Konferencē referātus par saviem pētījumiem lasīja un pieredzē dalījās augsta līmeņa neirologi un augstskolu mācībspēki no - Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Gruzijas, Krievijas, Moldovas, Ukrainas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas un Polijas.
Latviju konferencē pārstāvēja Rīgas Stradiņa universitātes Asoc. prof. Harijs Čerņevskis, Prof. Inese Mihailova, Doc. Dace Rezeberga, Prof. Gunta Ancāne, Prof. Andrejs Millers, Prof. Ģertrūde Eniņa, Prof. Juris Bērziņš, Asoc. prof. Ināra Logina, doktorants Jurģis Strautmanis, Artūrs Utināns, Rolands Gibners, BKUS Nefroloģijas klīnikas Dr. Vladimirs Strazdiņš, Latvijas Universitātes Prof. Aija Žilēvica, Dr. med. Māris Bukovskis, LZA korespondētājloceklis, Latvijas Universitātes Asoc. prof. Igors Aksiks un Latvijas Neirologu biedrības priekšsēdētājs Egils Vītols.
 
Pirmā starptautiskā neiroloģijas konference ''Nervu sistēmas slimību un traumu ārstēšanas atsevišķi jautājumi'', kuru ar Latvijas Neirologu biedrības atbalstu organizēja a/s Olainfarm, notika pagājušā gada februārī. To apmeklēja vairāk nekā 600 dalībnieku, arī viesi no Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas.
 
 
Olainē, 2007. gada 19.oktobris
 
Papildu informācija:
Armands Lapiņš,
a/s Olainfarm mārketinga direktors
tālr. +371 7013743
e-pasts: alapinsh@olainfarm.lv
Pielikumi