Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Komentārs par informāciju plašsaziņas līdzekļos
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-08-03 20:36:05
Versijas komentārs
Teksts
02.08.2012. Latvijas Republikas plašsaziņas līdzekļos tika izplatīta informācija par to, ka AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” uzlikts administratīvais sods sakarā ar paziņojuma par būtisku notikumu termiņu pārkāpumu.
Šī informācija publicēta bez sabiedrības skaidrojumiem un satur būtiskas neprecizitātes.
1. Paziņojums par būtisku notikumu tiek iesniegts nevis Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK), bet noteiktajā kārtībā publicēts caur FKTK Obligātās informācijas centrālajā glabāšanas sistēmu un Nasdaq OMX Riga mājās lapā.
2. Paziņojumu par publikācijās minēto notikumu sabiedrība publicējusi augstākminētajās vietnēs 2011.gadā bez FKTK dalības.
3. Domstarpības starp FKTK un sabiedrību skar publikācijas termiņus un procedūras, un tieši: vai sabiedrībai nekavējoties ir jāpublicē informāciju par komerciāli saimnieciskā darījuma projektu pirms tā stāšanās juridiskajā spēkā vai arī jāpublicē tikai informāciju par spēkā esošu sabiedrībai saistošu darījumu. Šajā daļā domstarpības starp sabiedrību un FKTK nav noregulētas un perspektīvā sabiedrība risina jautājumu par to noregulēšanu neatkarīgās tiesu institūcijās. Šo institūciju lēmums pēc statusa ir likums, noregulē atšķirības Latvijas Republikas tiesību normu izpratnē starp sabiedrību un FKTK un sabiedrība to nekavējoties pieņems izpildei.
4. Darījumu, kurš ir minēts plašsaziņas līdzekļu paziņojumos, ir apstiprinājuši akcionāri akcionāru sapulcē un kopš tā brīža tas ir stājies spēkā; pirms šī lēmuma sabiedrība vismaz divas reizes publiski informēja akcionārus un citus finanšu instrumentu tirgus dalībniekus par darījuma projektu; sakarā ar to, kā arī notikumu senumu (2010.gadā) sabiedrība uzskata, ka šī informācija ir zaudējusi aktualitāti.
5. Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu administratīvais akts (FKTK lēmums) stājas spēkā ar brīdi, kad tas paziņots adresātam. Šī paziņojuma publicēšanas dienā 03.08.2012. administratīvā akta (lēmuma) sabiedrības rīcībā nav. Administratīvā akta (lēmuma) pārsūdzēšana aptur tā darbību. Par administratīvā akta (lēmuma) pārsūdzēšanas iespējām sabiedrība ir paziņojusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.
 
P.Dorofejevs
Valdes priekšsēdētājs 
Pielikumi